Strandpromenaden i Fuengirola

Seværdigheder og oplevelser i Fuengirola

De fleste forbinder Fuengirola med kilometerlange hvide sandstrande og badeferie, for ikke at tale om strandpromenaden som samler turister og lokale i et pulserende miljø. Faktisk ligger Spaniens længste strandpromenade i Fuengirola. Med kun 25 km fra Malaga er det nemt at rejse til Fuengirola, og der er god mulighed for at besøge de omkringliggende byer som for eksempel Mijas. Det er ikke uden grund, at den spanske by er et attraktivt feriemål for alle aldre, da den byder på lidt af det hele. Ud over gode sandstrande byder Fuengirola på et utal af restauranter og cafeer, gode shopping muligheder, et pulserende byliv og et væld af aktiviteter både på land og i vandet. I Fuengirola findes der mange spændende seværdigheder og oplevelser for en hver smag hvad enten I er på ferie som familie, som par, unge eller ældre. Hvis du har pakket de gode sko, kan du gå til det meste. Ellers er det også muligt at hoppe på minitoget, som giver dig en guidet køretur gennem byen. 

Seværdigheder og oplevelser i Fuengirola

Castillo de Sohail – Sohail slottet

Hvis der er en seværdighed du ikke må gå slip af, er det Sohail Slottet. Når du går tur langs stranden, kan du ikke undgå at få øje på Sohail Slottet, som ligger på en bakke med udsigt til El Castillo strand. Det smukke gamle slot, som går helt tilbage til 900-tallet, er blevet et af Fuengirolas vartegn. Det har både været besat af kristne soldater, pirater og senere hen af Napoleons hær. Slottet er blevet restaureret af flere omgange, og har den dag i dag samme udseende som under sin storhedstid. Gå på opdagelse i slottet og nyd den skønne udsigt over havet og byen fra toppen. Glem ikke at besøge slottets museum som i øvrigt er gratis. Sohail slottet ligger knap 2,5 km fra byens centrum Plaza Constitución, hvilket giver rig mulighed for en gåtur langs strandpromenaden. 

Castillo de Sohail - Sohail slottet
Castillo de Sohail – Sohail slottet

Plaza Constitución

I hjertet af Fuengirola, også kaldet Plaza Constitución, kan du besøge den lille smukke kirke Iglesia del Rosario eller beskue monumentet Monumento a las Tres Generaciones. Den charmerende bymidte med de mange hyggelige gader og stræder er en attraktion i sig selv. Den byder på god stemningsfuld atmosfære blandt lokale og turister med udendørs servering, latter og musik samt blomster og grønt der fanger ens opmærksomhed. Sid i skyggen på en af de mange bænke med en is i hånden fra den lokale isbod og nyd stemningen alt imens du overvejer, hvilken en af de mange butikker, du skal besøge bagefter. 

Puerto Deportivo de Fuengirola – Marinaen

Du finder marinaen langs promenaden ikke langt fra bus og togstationen. Området omkring marinaen er populært og huser mange cafeer, barer og restauranter, som bruges flittigt af både lokale og turister. Hvis du er morgenfrisk, kan du se fiskerbådene komme ind om morgenen med friske fisk, som sælges på det lokale marked. Udover at beskue de mange både og yachter, kan du tage på sejl- eller fisketur, lære at dykke eller deltage i en af de mange vandsportsaktiviteter.

Bioparc

En af de mest besøgte seværdigheder i Fuengirola er Bioparc. En hver dyreelsker bør besøge stedet, som er en lidt anderledes zoologisk have. Bioparc tilgodeser naturen og dyrenes naturlige omgivelser ved at lade dem bo side om side frem for individuelle bure. Stedet huser over 200 dyrearter, heriblandt fugle, reptiler og pattedyr, hvoraf mange af dem er truede. Riv nogle timer ud af feriekalenderen og nyd dyrelivet i Fuengirola. Bioparc ligger centralt kun en halv kilometer fra Plaza Constitución.

Fuengirola Street Markets

En oplevelse du ikke må gå glip af i Fuengirola er de såkaldte street markets. Flere gange om ugen afholdes der gademarkeder, hvor du har mulighed for at købe alverdens ting og sager og samtidig mærke den hyggelige spanske markedsstemning, når lokale og turister går på opdagelse blandt de mange skatte.

Fuengirolas største gademarked afholdes hver tirsdag ved C. Méndez Núñez, med over 400 stande. Her kan du købe tøj og sko, håndlavede produkter såsom keramik og kunst samt blomster og planter. Du finder også et stort udvalg af fødevarer blandt andet friske frugter og grøntsager, tørret frugt og nødder samt specialiteter. 

Om lørdagen kan du gå på opdagelse blandt 300 loppestande, når Fuengirola Fairground omdannes til et kæmpe loppemekka. Her finder du alt lige fra antikviteter, værktøj og bøger til legetøj, keramik og håndarbejde. Hvis du elsker loppemarkeder og altid er på jagt den næste unikke item, er det et must at besøge loppemarkedet.

Søndag omdannes calle Méndez Nuñez til et gademarked med lidt over 100 stande. Her finder du et stort udvalg af blandt andet smykker, håndarbejde, lædervarer, tekstiler, tørret frugt og legetøj.

Fælles for gademarkederne er, at de holder åbent fra 09.00 til 14.00 og er lukkede på spanske helligdage og ved festivaler.

Rio Fuengirola Pedestrian Bridge

Lyder en gangbro midt på stranden spøjst i dine ører? Den er god nok. I forlængelse af Sohail slottet kan du ikke undgå at se Fuengirolas gangbro, som krydser floden i forlængelse af stranden. Den moderne bro er et samlingspunkt mellem strandene, som giver anledning til at skyde nogle billeder af de smukke omgivelser.

Rio Fuengirola Pedestrian Bridge
Rio Fuengirola Pedestrian Bridge

Vandaktiviteter

Med en 7 km lang strand er det ikke mærkeligt, at Fuengirola byder på et hav af vandaktiviteter for enhver smag. Er du til action og spænding kan du prøve parasailing, jetski eller vandscootere. Du kan også nyde Costa del Sols fantastiske kystlinje på afstand ved at leje en båd. Måske er du heldig at se en delfin eller to. Ellers har du mulighed for at tage på delfinsafari ude på det åbne hav.

Fuengirola strand
Fuengirola strand

Legepladser

Hvis du rejser med børn, findes der mange legepladser og grønne arealer i det centrale Fuengirola. Om dagen ligger legepladserne øde hen på grund af varmen. Men om aftenen er det et sandt paradis for børn og legesyge voksne. Slip ungerne løs mens du selv deltager eller iagttager dem fra bænken. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen